Over

PeriFeria is een gratis publieksfestival waarmee City3 om de twee jaar de periferie van Brussel opzoekt. Samen met bewoners en lokale verenigingen, ontwerpers en onderzoekers, kunstenaars en creatieven zorgt organisator City3 voor workshops, rondleidingen, artistieke ingrepen en spektakel en animatie op maat, gebaseerd op de aanwezige know-how en verbeelding.

 

City3 / PeriFeria

City3 is een vereniging met basis in Brussel en de Rand die een aantal architecten, urbanisten, onderzoekers en kunstenaars groepeert die vanuit een gemeenschappelijke dragende structuur in wisselende allianties en samenwerkingen publieke sociaal-culturele en artistieke projecten organiseren. Met het PeriFeria Festival breekt City3 een lans om werk te maken van nieuwe formats en recepten voor het heruitvinden van de rand van de stad, door er samen met bewoners en lokale verenigingen, ontwerpers, onderzoekers, kunstenaars en creatieven een efemere collectieve herbestemming tot stand te brengen.

In 2013 zocht PeriFeria de omgeving van het Woluweveld in de oostrand van Brussel op. Voor de 2015 editie van PeriFeria streek het festival neer in de noordrand, in het grensgebied tussen Brussel, Vilvoorde en Machelen. In 2017 werd de westelijke periferie van Brussel in de bloemen gezet, op tien locaties tussen Neerpede en Koningslo. Dit jaar is de zuidrand aan de beurt, met de focus op het grensgebied tussen Stalle, Caelevoet, Drogenbos en Ruisbroek.

 

Team

Jorg De Vriese – curator
Rob Ritzen Teresa Fajardo  Marina Amaral – productie
Alexis Deconinck  Alex Trotta – scenografie / constructie
Korneel Devillé – graphic design
Modem Studio – webdesign

Perscontact NL – Jorg De Vriese – 0485731569
Perscontact FR – Teresa Fajardo – 0486733758

 

PeriFeria Festival 2019 is een organisatie van

City3

in samenwerking met:

OSTcollective   Critical Mass Brussels   Collective Disaster   Zinderling   Wolke   Regionale Landschappen  commonroom   ProductionsEnZonen   psfa-bxl  Strategisch Project Zennevallei  Provincie Vlaams-Brabant  Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei  Ligue du Boomgaard  Pro Natura  GC Het Huys  K.A.K.  O.R.G.I.A.  ERforS  FeliXart  Chépas Collective  Charmezaken  Productions en zonen  fanfare KoFaSiND  Les Fringants Drogenbossois  Ruisbroek Droomt  Union Drogenbos Volleyball  Palmyra  Herbularius  Schuttersgilde Drogenbos  Bouge Drogenbos  Serenata  Sicca Silva  Davidsfonds Drogenbos  Fluvius  Porsche Brussels  June Laka  CinéBus  Dagvorm  DJ La Sirocco  Paul Jules Smith  Frédérique Franke  Jan Verbruggen  Paoletta Holst  Barbara Sandra  Arie Van Ziel