Wandelparcours Expo ’58 – Déjà View

RotondeBxl - Sint Lambertusplein
Brussel

1958: zes maanden lang, van 17 april tot 19 oktober, werd de Heizelvlakte overspoeld door miljoenen bezoekers die van over heel de wereld naar de wereldtentoonstelling kwamen en hun ogen uitkeken naar al dat modern geweld. Vrede, welvaart, techniek en vooruitgang waren de sleutelbegrippen die een nieuw tijdperk aankondigden. Vandaag rest er op de Heizelvlakte alleen nog het Atomium, het Amerikaans Theater, het ticketpaviljoen van de Rotonde en het Heizelpaleis.

BNA-BBOT en de erfgoedcel van VGC gingen naar aanleiding van 50 jaar Expo ‘58 in 2008 op zoek naar persoonlijke herinneringen aan deze gebeurtenis die in het collectief geheugen is gegrift. De verhalen werden verwerkt tot Expo ’58-Déjà View : 11 luisterfragmenten die je even mee terug nemen in de tijd, aangevuld met privé-beeldmateriaal dat verzameld werd.

In 2008 kon je aan de hand van een MP3 speler zelf op expeditie gaan. Voor PeriFeria 2017 stelt de erfgoedcel van VGC de Expo ’58-Déjà View wandeling opnieuw ter beschikking. Dit maal via de ErfgoedApp die u op uw eigen smartphone toestel kunt downloaden*.

Op zondag 10 september krijgt u er aan de Rotonde op de Heizel bovendien een Expo ’58 -kaart bij zodat u op eigen houtje op ontdekking kunt en de Heizelvlakte ten tijde van de wereldtentoonstelling kunt herbeleven.

Wandelparcours Expo ’58-Déjà View
> met luisterfragmenten te volgen via de ErgoedApp*
> Expo ’58 kaart te verkrijgen op zondag 10 september
> van 13:00 tot 17:00
> aan de Rotonde van de Heizel [kiosk aan de Place Saint-Lambert in Laeken]
> deelname aan deze activiteit is gratis

Waar en hoe er te geraken?

*Een tip: doe het downloaden van de ErgoedApp op je smartphone-toestel thuis, dan kan je ter plaatse meteen op stap. U heeft wel 3G of 4G nodig tijdens de wandeling.