Schapenweg op stap

Kouters - Schapenweg
Koningslo - Heembeek

Samen met Breicabine trekt PeriFeria dit jaar een breikaravaan op gang. Een nomadisch gezelschap van schapen, wol- en breiliefhebbers gaat op zoek naar de Schapenweg, een historische transhumance die door de westrand van Brussel liep. Om er te peilen naar de actuele waarde van schapenteelt, wolproductie en een artisanale textiel-nijverheid in het Brusselse en de Rand.

Stap 2 van de de Schapenweg op zondag 3 september is een pleidooi voor traagheid. In de voormiddag nodigt Breicabine je uit om het traject van de Schapenweg af te wandelen, van Heembeek tot Koningslo. Wandelen gaat traag, breien ook. Stap voor stap en steek voor steek. De breikaravaan laat zich vergezellen door het geblaat van twee vrolijke lammeren als zacht verzet tegen haast en gejaag.

Halverwege de wandeling houdt de karavaan halt aan de Laskouter voor een trage, zondagse potluck picknick*. Waar je indien gewenst natuurlijk ook een breitje mag slaan!

*Breng je eigen herderstas en proviand mee !

Transhumance wandeling voor jong en oud van Heembeek tot Koningslo
> vertrek om 11:00 [verzamelen om 10:30] aan La Ferme Nos PilifsTrassersweg 347 in  Neder-Over-Heembeek [Halte Ferme Nos Pilifs – Bus 53 MIVB]
> aansluitend Potluck-breipicnic vanaf 12:30 aan de Laskouter van Heembeek/Koningslo
> terugkeer aan La Ferme Nos Pilifs omstreeks 15:00
> terugkeren om 12:30 op eigen houtje van de Laskouter naar La Ferme Nos Pilifs kan ook
> deelname aan deze activiteit is gratis, maar gelieve in te schrijven per mail op info@breicabine.be

 

Waar en hoe er te geraken?