WauWtostrade – WAUW

De fantasierijke bouwkundigen van WAUW gaan voor het PeriFeria Festival aan de slag met leerlingen uit het basisonderwijs van Jette, Dilbeek en Zellik. Samen bouwen ze de WauWtostrade, een 20-meterslange inventieve maquette van de Ring rond Brussel, inclusief herbestemde bermen en met verbeelding herontworpen basisinfrastructuren.

De maquette wordt gemaakt in basisscholen ’t Keperken, Vijverbeek en XXX in de eerste helft van september. Tijdens de week van de mobiliteit van 17 tot 24 september kunt u het bouwwerk bewonderen in de wandelgangen van het CC Westrand. Van 1 tot 10 oktober wordt ze ook tentoongesteld in het CC Strombeek. Mocht u zelf willen meebouwen, dan bent u welkom op zondagnamiddag 10 september aan de Rotonde aan de Heizel.

WAUW

WAUW, dat staat voor Workshops d’ Architecture & d’Urbanisme / Architectuur & Urbanisme Workshops, is het creatief vehikel waarmee Stephanie Vander Goten en Lotte Mattelaer allerlei ontwerp- en bouwateliers organiseren. Stephanie en Lotte zijn architecten, maar binnen WAUW zijn ze ontwerpgidsen. Ze begeleiden groepen onder een bepaald thema, om ontwerpmatig een antwoord te bieden op probleemstellingen of om opportuniteiten aan te grijpen. Ze doen dat vanuit een bepaalde methodiek die hen zo eigen is vanuit hun achtergrond als architect: de analyse. Analyse of ontleding van een situatie, een visie, een materiaal, enz. stellen hen in staat om een doordacht ontwerp te maken dat een antwoord biedt op de beginstelling. De link met architectuur is steeds duidelijk aanwezig door hun werkwijze en referenties, en het resultaat.

www.wauw.city


Related Activities: