Te gast bij – RotondeBxl

Op zondag 10 september is PeriFeria te gast bij RotondeBxl, een buurtinitiatief in Laeken dat de leegstaande Expo 58 kiosk naast het Sint-Lambertusplein een nieuwe invulling wil geven. Met de kiosk als uitvalsbasis organiseren City3 en PeriFeria er allerlei rondleidingen en workshops. RotondeBxl zorgt op haar beurt voor spel-activiteiten en vertier.

RotondeBxl

RotondeBxl is een buurtinitiatief in Laeken rond het Sint-Lambertusplein, gegroeid vanuit een gezamelijke nood bij de buurtbewoners naar een plek om samen te komen en elkaar te leren kennen. Daaraan gekoppeld wilt RotondeBxl de buurt rond het Sint-Lambertusplein zijn fris, dynamisch imago teruggeven. Met sociale, culturele en economische activiteiten, zoals vele oudere wijkbewoners ze nog gekend hebben.

De activiteiten van RotondeBxl zijn ‘wijkgestuurd’: RotondeBxl stelt ruimte ter beschikking en brengt mensen in contact. De organisatie van de activiteiten, zoals een Repair Café, vrijdagdrink, naaiatelier, Linux café, Nederlandse conversatietafels en een Digitaal Atelier zijn verder helemaal de verdienste van buurtbewoners.

De naam RotondeBxl verwijst naar het leegstaande Expo 58 ticketpaviljoen op het plein waarin de buurt op termijn graag zijn werking verder zou willen zetten.