Main Stage

Voor de 4de editie van PeriFeria ligt de focus op de zuidrand van Brussel, op het grensgebied tussen Ukkel, Vorst, Drogenbos en Ruisbroek. PeriFeria krijgt er lokaal versterking van de avontuurlijke Fringants Drogenbossois,  de dansers van de vereniging Bouge à Drogenbos, de bingo-spelende wijkbewoners van Boomgaard, de frisbee-ende Union Drogenbos Volleyball, de visionairen van Ruisbroek Droomt, het Serenata koor, Fanfare KoFaSiND, de boogschutters van de Sint-Sebastiaansgilde en gemeenschapscentrum Het Huys. Als ‘partners in crime’ krijgen ze de PeriFeria Main Stage ter beschikking, waar ze uitpakken met een programma ‘op het randje’, met allerlei performances, workshops, sport-en-spel-activiteiten en creatieve wandelingen.

KoFaSiND - GC Het Huys - Union Drogenbos Volleyball - Les Fringants Drogenbossois - Sint-Sebastiaansgilde - Bouge - Ruisbroek Droomt - Serenata - Boomgaard-liga

KoFaSiND, de Koninklijke Fanfare Sint-Niklaas Drogenbos , is een actieve muziekvereniging gevestigd in Drogenbos. Opgericht op 1 Januari 1897 door wijlen Jan De Boeck, vader van kunstschilder Felix De Boeck en door brouwer Jan Michiels, zijn ze al jaren innig verbonden met het socio-culturele gebeuren in de gemeente Drogenbos.

GC Het Huys, het gemeenschapscentrum van Ukkel, is een open huis, met veel licht, goede muziek, een gezellige bar waar je de krant kunt lezen, een hapje eten of aperitieven met de buren, waar heel wat volk rondloopt, zowel Nederlands-, Frans- als anderstaligen, jong en oud, kortom een plek in de wijk die gekend en bekend, en van de inwoners is.

Union Drogenbos Volleyball is een volleybalvereniging met basis in Drogenbos, met sportieve leden vanaf 6 jaar.

Les Fringants Drogenbossois is een vereniging voor alle leeftijden, ook ouder dan 55 jaar, opgericht met het doel om op een gezellige manier de vele charmes en curiositeiten van ons land te ontdekken.

De Sint-Sebastiaangilde is een schuttersgilde die al meer dan 500 jaar bestaat, en maandelijks in Drogenbos verzamelt om te handboogschieten op de staande en liggende wip.

Bouge is een vereniging die allerlei buitenschoolse, culturele, sportieve, artistieke en intergenerationele activiteiten organiseert, van capoeira over yoga en zumba tot intergenerationele ateliers.

Ruisbroek Droomt is een denktank die vanuit een liefde voor Ruisbroek allerlei ontwikkelingsscenario’s bedenkt voor het benutten van het potentieel van hun gemeente en zoekt naar manieren om hun visioenen om te zetten naar de realiteit.

Serenata is een koor van vrouwen die goed en graag zingen en deel willen uitmaken van een fijne vereniging.

Boomgaard-liga is een vereniging die de wijkbewoner van de Boomgaardwijk groepeert en allerlei buurtfeesten en activiteiten organiseert.


Related Activities: