(L)OST in PeriFeria

Voor het PeriFeria Festival gaan O.S.T. & friends op avontuur in de Brusselse periferie. Ze nodigen u uit voor een reeks creatieve groepswandelingen waarbij u zowel verrassende landschappen, spannende doorsteekjes en de schoonheid van beton zal ontdekken.

Zoals de naturalisten het deden in de 19de eeuw, krijgt u als verkenner een kit met audio-visueel exploratie-gereedschap aangemeten alsook een in te vullen reisdagboekje. Het opzet: het perifere landschap en de perceptie ervan collectief op een poetische manier bevragen.

Medewerkers : Benoit Lorent, Julie Guiches, Jean-François Roversi, Frédérique Franke, Teresa Fajardo.

O.S.T. collective

OST collective – Oiseaux Sans Tête –  is een pluridisciplinair kunstenaarscollectief met een artistieke focus op in situ interventies in de publieke ruimte. Het collectief bestaat uit fotografen, illustratoren, programmeurs, beeldende kunstenaars, architecten en performers. Samen ontwikkelen ze poëtische ingrepen met beeld, geluid en tekst als basis waarmee ze interveniëren in uiteenlopende contexten om er onze manieren van leven te bevragen. Functionerend als een laboratorium voor experiment met zowel een artistieke als sociale dimensie, bevragen de leden van OST zichzelf en hun publiek over thema’s als identiteit, representatie en collectief bewustzijn.

Julie Guiches en Benoit Lorent zijn de coördinatoren en bedenkers binnen het collectief, en gaven sinds 2009 vorm aan talrijke projecten in België, Frankrijk en elders in Europa.

www.ostcollective.org