DrogenWood

Een ciné-apéro, kortfilms op de rand en een ciné-concert met Pak Yan Lau :
film curator June Laka, CinéBus en Dagvorm vormen PeriFeria in Drogenbos op zaterdagavond om tot een intieme off-centre outdoor cinema weg van de stad.

Three Landscapes van Peter Hutton, La Disco Resplandece van Chema García Ibarra en Last Year When the Train Passed By van Huang Pang-Chuan nodigen uit om de periferie van de stad op een andere manier te observeren en op te nemen.

June Laka - CinéBus - Dagvorm

June Laka is een Brusselse filmmaker and filmcurator.

Ciné-bus is een imaginaire buslijn die Brussel doorkruist en eens per maand een filmvoorstelling organiseert die de veilige zebrapaden vermijdt. Vroeger was er een bus-skelet met gebricoleerde zetels en een cinema-scherm. Vandaag blijft daar niets van over. De ciné-bus heeft zich bevrijd van haar fysiek karkas. Haar geest waart nu vrij door Brussel, zich associërend, soms in harmonie, soms vloekend, soms in de schaduw. Van ciné-bouffe tot ciné-concert of zich wagend aan een ciné-performance of ciné-booze.

Dagvorm is een filmproductie collectief met basis in Brussel. In het centrum van de stad houden ze een mini-cinema, gecureerd door henzelf, vrienden en kennissen. Een plaats ontstaan uit een passie voor cinema en een nood om de films te delen die ze naar waarde schatten.