Grenzen Voorbij Grenslijnen – That Might Be Right

Met Grenzen Voorbij Grenslijnen verzamelt That Might Be Right perspectieven op en ervaringen van grenzen door al wandelend de grens van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met het Vlaams Gewest te onderzoeken. De wandelingen op de grens en het gebied daar omheen dienen als een metafoor. Zij vormen de aanleiding om over grenzen als een wereld-makende praktijk te denken en spreken. Aan de hand van een aantal filosofische thema’s, zoals onzichtbaarheid, veiligheid, globalisering, kolonialisme/dekolonisatie, architectuur, identiteit en conflict wil That Might Be Right de gevolgen van omvangrijke onderwerpen die spelen in de wereld en in het bijzonder in de Europese Unie relateren aan een lokale en dus meer herkenbare situatie.

De perspectieven en ervaringen in de vorm van beelden, gedachten en interviews worden samengebracht in een video-installatie.

That Might Be Right

That Might Be Right is een artistiek en sociaal geëngageerde organisatie toegewijd aan het onderzoeken, ontwikkelen en ondersteunen van alternatieven voor het heden. Zij geven een platform aan mensen die momenten willen delen en organiseren voor experimenten en collectieve exploratie. Ze maken gebruik van common-sense en een gemeenschappelijke (visuele) taal om de dingen die we als vanzelfsprekend nemen, te bevragen en een breed publiek uit te dagen. Hun acties kunnen de form aannemen van publieke interventies, visueel/artistieke presentaties, educatieve programma’s, participative events, of geschreven/visuele essays. Lokaal in Brussel wil TMBR zich engageren met de gemeenschap waar we allemaal deel van uitmaken, bijdragen aan haar publieke leven en elkaars ervaringen doorgeven.

www.thatmightberight.org


Related Activities: