constructLab goes dopingLab

In Neerpede, in de omgeving van de “Olympische Dreef” die uitermate geschikt lijkt als locatie voor het neerplanten van het Olympisch Park voor de Spelen van 2058 transformeert constructLab een nis onder de verkeerswisselaar van de Brusselse Ring tot een tijdelijk performatief laboratorium: het constructLab dopingLab.

Het dopingLab zal fungeren als uitvalsbasis voor een exploratie van het omliggend territorium en een onderzoek naar natuurlijke prestatie-bevorderende middelen. Zodat Brussel zijn/haar atleten tegen 2058 op natuurlijke wijze kan klaarstomen voor grootse prestaties en competitiviteit.

Vergelijkbaar met de suburbane benzinestations, vaak de enige ontmoetingsplaatsten in de periferie van de grotere steden, moet het dopingLab ook een efemere conviviale plek worden. 

Het bouwen van het dopingLab zal plaatsvinden in de week van 23 september. Op 29 en 30 september, tijdens de PeriLympics, zal constructLab er aan het publiek de onderzoeksresultaten voorstellen, en kan u naar hartelust doping samples degusteren.

constructLab

Construct Lab is een collaboratief creatief platform rond architect-schrijnwerker Alexander Rohmer met basis in Berlijn dat voornamelijk tijdelijke structuren en installaties bedenkt en bouwt. Hun aanpak is er een waarbij projectconceptie en bouw worden samengebracht door met verschillende mensen en partners een collectief creatief hands-on bouwproces te doorlopen, waarbij het creatief aanwenden van de krachten die er zijn even belangrijk is als het bouwwerk op zich.

www.constructlab.net