Potluck picnic

Kouters - Schapenweg
Koningslo - Heembeek

Samen met Breicabine trekt PeriFeria dit jaar een breikaravaan op gang. Een nomadisch gezelschap van schapen, wol- en breiliefhebbers gaat op zoek naar de Schapenweg, een historische transhumance die door de westrand van Brussel liep. Om er te peilen naar de actuele waarde van schapenteelt, wolproductie en een artisanale textiel-nijverheid in het Brusselse en de Rand.

Op zondag 3 september houdt de breikaravaan op de middag halt voor een picnic aan de Schapenweg op de grens van Heembeek en Koningslo, aan de Laskouter. Breng uw zondags slaatje, quiche of gebak mee en vergezel de Breicabine voor een gezellige repas partagé in het groen met schapengeblaat op de achtergrond.

Voor zij die graag een breitje slaan voor, tijdens of na het lunchen: Breicabine nodigt groot en klein uit om samen ‘couscous’ te breien*, een muts die voor de breicabine werd ontworpen door Karolien Van de Gaer van het Gentse Studio Meez.

Potluck-picnic
> vanaf 12u30
> aan de Laskouter van Heembeek/Koningslo.
> Potluck ? Breng je eigen bijdrage aan de picnic-tafel mee !

*Als je meerdere breisessies van de schapenweg bijwoont, kan je de verschillende stappen van het patroon aanleren en tussendoor verder breien. Aan het einde van de schapenweg heb je je eigen ‘couscous’ muts voor de winter gebreid.

 

Waar en hoe er te geraken?