POOL IS COOL – Zwemfietstocht

Biestebroek - Neerpede - Weststation - Kanaal - Heizel
Brussel

POOL IS COOL  is een Brusselse organisatie die ijvert voor de herintroductie van openluchtzwemmen in Brussel. Sinds de jaren ’70 heeft onze hoofdstad immers geen enkele publieke zwemplek in openlucht meer, daar waar andere steden deze infrastructuren inzetten als dynamische publieke ruimten waar sociale interactie, sport en ontspanning hand in hand gaan. POOL IS COOL maakt werk van haar missie door op drie fronten in te zetten: organiseren van allerlei speelse acties om de boodschap kracht bij te zetten, bouwen van tijdelijke zwem-installaties om het potentieel van openlucht zwemmen in Brussel te tonen, en onderzoek voeren naar de stedenbouwkundige opportuniteiten om openlucht-zwemplekken in het Brusselse weefsel in te planten.

Naar aanleiding van de Dag van de Architectuur op 10 september neemt POOL IS COOL je mee op fiets-exploratie in het Brusselse om je plekken te tonen die zij als geschikte zwemlocaties zien. Je krijgt er uitleg over de verschillende scenario’s en kan meedenken over hoe zwemmen in Brussel in de toekomst eruit kan zien.

Ontdekkingstocht met de fiets
> vertrek aan Bozar, Ravensteinstraat 23 – 1000 Brussel (plaats van afspraak aan “the biggest public outdoor pool in brussels”)
> aankomst aan de Expo 58 kiosk van de Heizel, Boulevard de Centenaire – 1020 Laken
> fietstocht van ongeveer 22 km
> je zorgt zelf voor een fiets (Tip: je kan op eigen houtje ook een fiets huren aan de Villo-stations aan het centraal station en aan de Koningslaan)
> deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven per mail op info@pooliscool.org

 

Waar en hoe er te geraken?