Natuurlijk wol verven

Kouters - Schapenbaan
Zellik

Samen met Breicabine trekt PeriFeria dit jaar een breikaravaan op gang. Een nomadisch gezelschap van schapen, wol- en breiliefhebbers gaat op zoek naar de Schapenweg, een historische transhumance die door de westrand van Brussel liep. Om er te peilen naar de actuele waarde van schapenteelt, wolproductie en een artisanale textiel-nijverheid in het Brusselse en de Rand.

Op zondag 24 september houdt de breikaravaan halt temidden de Kouters op de grens tussen Zellik en Jette. Niet alleen om er te breien. In een workshop leer je er ook op natuurlijke wijze wol verven.

Wol komt in vele kleuren en het einde van de zomer brengt een weelde aan planten en bloemen mee waarmee je kan verven. Temidden de Kouters van Zellik wordt er eerst een stukje Schapenbaan afgewandeld om vervolgens met onderweg geplukte planten wol te leren verven.

Workshop
> voor kinderen en volwassenen
> doorlopend van 14 tot 17 uur
> temidden de Kouter van Zellik in het verlengde van de Schapenbaan
waar en hoe er te geraken?
> deelname is gratis

U kunt ook vanaf 12u deelnemen aan een planten-pluk-wandeling met potluck-picknick ter voorbereiding van de workshop. De wandeling vertrekt aan de parking van UZ Jette en volgt vervolgens de Schapenweg tot in Zellik. Vergeet zelf niet uw proviand mee te brengen voor de picknick!

Wandeling met potluck-picknick*
> voor kinderen en volwassenen
> van 12 tot 14 uur
> vertrek aan de Parking van UZ Brussel
waar en hoe er te geraken?
> deelname is gratis, maar stuur een mailtje naar info@breicabine.be indien u wenst aan te sluiten.

* Breng zelf je proviand mee!

Een PeriFeria-activiteit van Breicabine in samenwerking met Erfgoedcel Brussel en Herba Lana tijdens Feest in het Landschap.