Coloco – PeriFertil

Van Scheutbos naar Hunderenveld
Molenbeek - Dilbeek

Op zaterdag 23 september kunt u mee op (inter)actieve ontdekkingstocht in de periferie met het franse ontwerpatelier Coloco. Op aparte wijze nemen ze u mee op tuinier-wandeling volgens het concept van de Fertile Mobile. In de omgeving van Scheutbos krijgt u toelichting bij het project “Metropolitan Living Room” (met Gilles Clément van DEV Space), een onderzoeksproject dat Coloco realiseerde in het kader van Metropolitan Landscapes. Vervolgens wordt het moerasgebied van Kattebroek aan een doorlichting onderworpen. De methode is die van het veldonderzoek, maar op een humane schaal en vanuit multipele oogpunten, waarbij de kunst van het tuinieren tot street art wordt herschapen. Aan het einde van het parcours vindt aan Hunderenveld een feestelijk tuinier-moment plaats.

Opgelet : het vertrekuur werd vervroegd naar 14:00 !

(Inter)actieve parade
> ongeveer 6 km te voet
> vertrek om 14:00 aan metro Beekkant (afspraak aan de uitgang aan de Dubois Thornstraat)
> aankomst om ongeveer 17:00 aan Hunderenveld (aan tramhalte Hunderenveld – Tram 19) waar het tuiniermoment plaatsvindt van 17:00 tot 20:00
> deelname is gratis, maar gelieve per mail in te schrijven ( info@city3.be )
> de uiteenzettingen tijdens de wandeling gebeuren voornamelijk in het Frans

* Metropolitan Living Room is een onderzoeksproject van Coloco dat werd gevoerd in het kader van Metropolitan Landscapes, een gezamenlijk initiatief van Brusselse en Vlaamse administraties waarbij via ontwerpend onderzoek de sturende rol van open ruimte voor het metropolitane gebied van Brussel en de rand verkend werd.

 

Waar en hoe er te geraken?