Breien in de schaduw van het Atomium

Rotonde - Boulevard de Centenaire
Brussel

Samen met Breicabine trekt PeriFeria dit jaar een breikaravaan op gang. Een nomadisch gezelschap van schapen, wol- en breiliefhebbers gaat op zoek naar de Schapenweg, een historische transhumance die door de westrand van Brussel liep. Om er te peilen naar de actuele waarde van schapenteelt, wolproductie en een artisanale textiel-nijverheid in het Brusselse en de Rand.

Op zondag 10 september houdt de breikaravaan halt aan het Atomium. Een door de wol gewassen brei(st)er begrijpt meteen dat het monument een netwerk van wolbollen is, hét nationale symbool van een brei gemeenschap die geen grenzen of afstanden kent. Daarom verzamelt de breicabine, voorstander van breien in de publieke ruimte, breiliefhebbers in de schaduw van het Atomium om volgens de universele geest van expo ’58 samen ‘couscous’ te breien; een muts met interculturele roots die voor de breicabine werd ontworpen door Karolien Van de Gaer van het Gentse Studio Meez*.

Brei-event voor beginners en gevorderden
> doorlopend van 13:00 tot 17:00
> plaats van afspraak aan de Rotonde van de Heizel [kiosk aan de Place Saint-Lambert in Laeken]
> aan de Rotonde krijg je meer uitleg over waar je precies moet zijn
> breng indien mogelijk je eigen breigerief mee!
> deelname aan deze activiteit is gratis

*Als je meerdere breisessies van de schapenweg bijwoont, kan je de verschillende stappen van het patroon aanleren en tussendoor verder breien. Aan het einde van de schapenweg heb je je eigen ‘couscous’ muts voor de winter gebreid.

 

Waar en hoe er te geraken?