Agence Ter – De Molenbeekvallei als productief park

Molenbeekvallei
Laarbeek > Heizel

Het Franse landschaps- en stedenbouwkundig bureau Agence Ter voerde voor de studie Metropolitan Landscapes* een ontwerpend onderzoek naar strategische scenario’s voor ontwikkeling van de open ruimte in de noord-westrand van Brussel.
Voor de groene kouters ten westen van de Ring kwamen ze met een gewaagd voorstel op de proppen: een overkapping van de Ring over een afstand van 1,4 kilometer, met een groot productief park tot gevolg dat het Laarbeekbos, het Boudewijnpark en de Ganshorense moerassen zou verbinden met het glooiende weidegebied aan de Vlaamse kant van de Ring.

Naar aanleiding van de Dag van de Architectuur op 10 september licht Annelies De Nijs van Agence TER de visie op de Brusselse rand toe tijdens een wandeltocht doorheen het gebied.

Op pad met Agence TER:
> wandeling van ongeveer 8 km
> aanvang om 14:00
> vertrek aan het station van Sint-Agatha-Berchem (terminus Tram 82)
> aankomst in Laken aan de Expo 58 kiosk van de Heizel (metrostation Heizel)
> gratis maar gelieve in te schrijven per mail op info@city3.be

Metropolitan Landscapes verkende via ontwerpend onderzoek de sturende rol van open ruimte voor het metropolitane gebied van Brussel en de rand. De studie was een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse en de Brusselse Bouwmeester, Leefmilieu Brussel, de Vlaamse Landmaatschappij, Brussel Stedelijke Ontwikkeling en Ruimte Vlaanderen.

 

Waar en hoe er te geraken?